Dag 34 26 juni La Almunia de Dona Godina - Alagon 43 km
Vandaag geen spectaculaire dingen. Of het moet zijn dat Yvonne een kitten, die verstijft midden op de weg zit met een moeder langs de kant van de weg die er met situatie geen raad weet, van de weg jaagt. Er was al een auto over het poesje gereden. Gelukkig niet met de wielen maar midden over. We fietsen langs de Opel fabrieken en staan dan plotseling voor de keuze, terug of de autoweg op…. We weten het niet. Een autoweg op? Een stukje terug aan de overkant van de weg zien we de Guardia Civil staan. Bezig met een verkeerscontrole. Dat is onze kans. Er naar toe. We vragen hoe we in Alagon kunnen komen. Nou over de autoweg. Ze wijzen ons de weg. Over een parkeerterrein en dan richting Zaragoza. Gedekt door de Guardia Civil doen we het. Een eind verder kunnen we door de berm en een goot naar een parallelweg. Dat lijkt ons veiliger. We komen aan in Alagon en m.b.v. Google Maps vinden we soepel het hotel. Nog wat gestoei met de fietsen in de garage maar dan kunnen we onder de douche. Eerst maar een 0.0. En dan onder de douche. Hierna het dorpje in op zoek naar een restaurantje. Het is niet veel. Yvonne suggereert terug te gaan naar het hotel om te kijken of we daar iets kunnen eten. En dan blijkt er in de kelder van het hotel een restaurant te zijn. Niet te zien vanaf de straat en vanuit de lobby van het hotel. We eten héérlijk! De temperatuur buiten is ruim boven de 30°. Misschien wel boven de 35°. Morgen willen we naar een camping in Zaragoza. Een kilometer of dertig nog. Bij normaal weer hadden we dat stukje er vandaag bijgedaan. Nu even niet. De komende dagen kijken we het weer aan. Om vijf uur opstaan komt steeds dichterbij.
Gr. Yvonne en Chris
Sophie:26 juni 2019Toch weer 40 kilometer erbij in dat warme weer. Hier is het ook weer lekker warm. Succes de komende weken.
Marijke:26 juni 2019Dank je wel Yvonne, voor het redden van die Spaanse kattenbeestjes!
Jannie:27 juni 2019Wat leuk, het even niet weten, dat hoort echt bij een fietsvakantie en het dan wagen! Gedekt door de politie maar toch een beetje ondeugend. Heerlijk zo fietsen. En de ontdekking van een kelderrestaurant 🤪